Column


Op zoek naar een komisch toneelstuk?

Op zoek naar een komisch stuk met een grote bezetting? Als beginnende schrijver heb ik ondertussen twee stukken in mijn repertoire die beide reeds gespeeld werden vóór Corona. Bij deze wil ik ze terug in de kijker plaatsen!

Met vier aan tafel, 14 spelers (6D, 6H, 2UNISEX)
Een persiflage op "Komen eten"


Rudy hoopt op een redding van zijn reputatie als kok door mee te doen met het televisieprogramma “Met vier aan tafel”. De avond van de opname krijgt Rudy instructies van een compleet gestoorde cameraploeg en alsof dat nog niet genoeg is, krijgt hij af te rekenen met wel heel bekende en onbekende kandidaten. De buurvrouw, de schoonmoeder, de Chinees en een onbekende jongeman zorgen voor een extra pittige avond! Veertien personages in één huiskamer. Gezellig, hectisch en vooral stevig gekruid.

Timmermans, 14 spelers (7D, 5H, 1UNISEX, 1TIENER)
Een komisch detectiveverhaal met unieke uitdagingen!


Het leven is één grote quiz.” Op zoek gaan naar de vragen en vooral het juiste antwoord vinden. Een doldwaze detective serie vertolkt zich in het café Timmermans. Dood zijn en je eigenhandig verplaatsen. Het zijn zaken die dringend onderzocht moeten worden door rechercheurs Antoinne en Fabienne. Het onderzoek verloopt via de Italiaanse kuisvrouw en haar dochter, de Rus, Francois met geheugenverlies, een rebels jong koppel, de schoonmoeder van Eric, de zus van de vrouw van Eric en een dochter die alles misschien iets te letterlijk opvat terwijl zij de quizmaster van dienst is. Wanneer één van hen plots volledig het noorden verliest, komen de waarheden als druppels water uit een heldere hemel.

Meer info: Zie DIENSTEN

Veel leesplezier!Tik Tok kids in mijn klas

Ik stel jullie voor ... Tik Tok kids in mijn klas!

Vertrekkend vanuit het populaire Tik Tok nemen we de leefwereld van onze jonge kinderen onder de loep. Op welke manier kunnen we aan mediawijsheid werken in het kleuter en in het lager onderwijs?

Het sociale aspect en het creatieve aspect met zijn voor- en nadelen worden volledig uit de doeken gedaan. Creatief ontwerpen, cyberpesten, persoonsontwikkeling online, populariteit, schermtijd, sexting en bijbehorende onderwerpen worden toegelicht.

Lessen voor zowel kleuter als lager worden besproken en meegegeven om direct aan de slag te gaan. Daarnaast bekijken we heel wat achtergrondinformatie om terug “mee te zijn” met de digitale leefwereld van onze kinderen. Tik Tok is het uitgangspunt, maar is uiteraard van toepassing op alle sociale media.

Detail: duur 120 minuten | max. 100 personen
Benodigdheden: beamer, geluidsboxen en draadloos internet
Doelgroep: Leerkrachten basisonderwijs
Kostprijs: € 180 (Exclusief kilometervergoeding) (*)
Boekingen: steven.opsomer@telenet.be of 0477/53.73.51
Opmerking: enkel buiten de reguliere schooluren en kan zowel offline als online (webinar)

Schrijf je in voor: Webinar ICT Praktijkweek op 5 mei 2021
Schrijf je in voor: Webinar Eekhout Academy op 19 mei 2021Diensten
Contact

Contactgegevens

Eierstraat 31
8530 Harelbeke
Belgium

0477 53 73 51